Πάνω Frame
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ NΕΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ TΕΧΝΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ AΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Αναζήτηση
 
Κατηγορίες προϊόντων
Πληροφορίες
Τρόποι αποστολής και Επιστροφής
Όροι ασφάλειας
Όροι χρήσεως
Τρόποι Πληρωμής
Ασφαλείς Συναλλαγές
Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται κατευθείαν στον proxy server της τράπεζας σε ασφαλές περιβάλλον
 
Θερμιδομέτρηση, Αυτονόμηση Παλαιών Πολυκατοικιών, Ηλεκτροβάνες Αυτονομίας Πίνακες Αυτονομίας » Θερμιδομέτρηση & Αυτονόμηση Δισωλήνιων Συστημάτων Θέρμανσης » Αυτονόμηση Δισωληνίου Συστήματος Θέρμανσης με Ασύρματο Σύστημα Θερμιδομέτρησης

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ ΔΙΣΩΛΗΝΙΟΥ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

 1. Γενικά:

Α) Προκειμένου για την αυτονόμηση δισωληνίου συτήματος θέρμανσης (σε παλαιές πολυκατοικίες) απαιτείται η ομόφωνη απόφαση γενικής συνέλευσης όλων των ιδοκτητών των διαμερισμάτων, λόγω του ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα αφορούν υποχρεωτικά όλα τα διαμερίσματα.

Β) Στην περίπτωση όπου θα τοποθετηθεί ασύρματο σύστημα θερμιδομέτρησης απαιτούνται ελάχιστες παρεμβάσεις σε επίπεδο διαμερίσματος και προαιρετικά κάποιες παρεμβάσεις στο λεβητοστάσιο, προκειμένου για την βέλτιστη λειτουργία του συστήματος και την μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε επίπεδο διαμερίσματος απαιτείται:

2.1 Αντικατάσταση του επάνω διακόπτη του σώματος με ένα θερμοστατικό διακόπτη Melhoff πάνω στον οποίο μπορεί να τοποθετηθεί:

α) Μια θερμοστατική κεφαλή υγρού στοιχείου Melhoff. Σε αυτήν την περίπτωσηδίδεται η δυνατότητα στον χρήστη να ανοίγει ανεξάρτητα κάθε θερμαντιπό σώμα και να επιλέγει την επιθυμητή στο χώρο αυτό θερμοκρασία.

β) Εναλλακτικά μπορεί να τοποθετηθεί μια ηλεκτρονική θερμοστατική κεφαλή με οθόνη, της εταιρείας Salus, με δυνατότητα λειτουργίας με χρονοπρόγραμμα. Σε αυτήν την περίπτωση δίδεται η δυνατότητα σαφώς καλύτερου και ακριβέστερου ελέγχου της θερμοκρασίας χώρου, καθώς στην οθόνη απεικονίζεται με ακρίβεια η επιλεγμένη θερμοκρασία. η απόκλιση λειτουργίας της κεφαλής είναι πολύ μικρή, παρέχοντας υψηλότερο επίπεδο άνεσης και εξοικονόμηση ενέργειας. Ακόμη, οι ηλεκτρονικές θερμοστατικές κεφαλές διαθέτουν και χρονοπρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να ορίσει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας που θέλει υψηλή θερμοκρασία στον χώρο (θερμοκρασία θέρμανσης). Τις υπόλοιπες ώρες ο χώρος συντηρείται. Με το χρονοπρόγραμμα απλουστεύεται η διαδικασία ανοίγματος και κλεισίματος των σωμάτων, ενώ διατηρείται αυτόνομη, ανά χώρο, η ρύθμιση της θερμοκρασίας, επιτυγχάνοντας μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

γ) Τέλος, μια άλλη επιλογή είναι η τοποθέτηση μιας ασύρματης κεφαλής ανά σώμα που λειτουργεί με μπαταρίες και η οποία συντονίζεται, να ανοίγει και να κλείνει, με εναν κεντρικό θερμοστάτη χώρου, ο οποίος ανοίγει και κλείνει ταυτόχρονα όλες τις κεφαλές των θερμαντικών σωμάτων του διαμερίσματος. Στην περίπτωση αυτή απλουστεύεται ακόμη περισσότερο ο χειρισμός της θέρμανσης του διαμερίσματος, αλλά χάνεται η δυνατότητα ακριβέστερης και καλύτερης ρύθμισης της θερμοκρασίας ανά χώρο.

2.2 Ακόμη, πέρα από τη αντικατάσταση του διακόπτη του σώματος με έναν θερμοστατικό, τοποθετείται στην εμπρός πλευρά του σώματος ένας ψηφιακός κατανεμητής θέρμανσης της εξειδικευμένης εταιρείας Metra Sumperk, ο οποίος καταγράφει τις μονάδες θέρμανσης που καταναλώνει το κλαθε σώμα ξεχωριστά. Η τοποθέτηση του κατανεμητή γίνεται με ειδική βάση που στερεώνεται πάνω στο σώμα με ειδικά στηρίγματα. Τέλος,  ο κατανεμητής διαθέτει μια ειδική ασφάλεια μιας χρήσης, η οποία, σε περίπτωση που προσπαθήσει κάποιος να αφαιρέσει τον κατανεμητή από την βάση του, σπάει προκειμένου να μην είναι δυνατή η επανατοποθέτησή του. Ταυτόχρονα καταγράφεται στην μνήμη του η ημερομηνία και ώρα της παραβίασης, προκειμένου να ενημερωθεί ο διαχειιστής. Μετά από τυχόν τέτοιο περιστατικό απαιτείται η αντικατάσταση της εν λόγω ασφάλειας και τότε μόνο θα ξαναλειτουργήσει ο εν λόγω κατανεμητής.

3. Σε επίπεδο λεβητοστασίου απαιτείται - προτείνεται:

Τοποθέτηση μιας ψηφιακής μονάδας αντιστάθμισης Seltron WDC10B ή EBV CETA 104 η οποία θα διαχειρίζεται την λειτουργία του καυστήρα στον λέβητα βάση της εξωτερικής θερμοκρασίας και της ζήτησης σε θέρμανση. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Ιδιαιτέρως για την εξοικονόμηση ενέργειας ενδείκνυται η τοποθέτηση στην προσαγωγή μετά τον λέβητα μίας τρίοδης αναμεικτικής βάνας Seltron με κινητήρα επίσης Seltron σειράς AVC. Ο έλεγχος της τρίοδης αυτής βάνας γίνεται επίσης από την μονάδα αντιστάθμισης.

Τέλος, τεχνικά σωστό, είναι να τοποθετείται και μια βαλβίδα διαφορικής πίεσης προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα σε περιπτώσεις που υπάρχει περιορισμάνη ζήτηση θέρμανσης.

Μετά την εγκατάσταση ενός πλήρους συστήματος, με όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία, το ποσοστό της εξοικονόμησης ενέργειας φτάνει έως και 30%.

4. Μετρήσεις καταναλώσεων - έκδοση δαπανών θέρμανσης:

 Ανά διαστήματα (συνήυθως 3-4 φορές ανά έτος) και κατόπιν συμφωνίας με την διαχείριση του κτιρίου, η εταιρεία μας (σε επίπεδα πόλεως Αθηνών και προαστίων) ή άλλος τοπικός εξουσιοδοτημένος συνεργάτης μας, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, πραγματοποιεί ασύρματα και εκτός κτιρίου την συλλογή των δεδομένων των κατανεμητών. Έτσι, προβαίνει στην έκδοση του πίνακα κατανομής δαπανών θέρμανσης την οποία και παραδίδει στον διαχειριστή, προκειμένου εκείνος να δώσει τα στοιχεία στην εταιρεία έκδοσης κοινοχρήστων.

 

VEMER DRT1RF
VEMER DRT1RF
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΤΙΜΗ ή ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ...
 
Σύγκριση
VEMER DRT3RF
VEMER DRT3RF
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΤΙΜΗ ή ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ...
 
Σύγκριση
VEMER RDT1RF ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ
VEMER RDT1RF ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΤΙΜΗ ή ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ...
 
Σύγκριση
IVR valves
IVR valves
ΓΙΑ ΤΙΜΗ ή ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΚΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ή ΠΑΡΑΓΓΕ...
 
Σύγκριση
Seltron WDC10B
Seltron WDC10B
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΤΙΜΗ ή ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ...
 
Σύγκριση
EBV CETA 104
EBV CETA 104
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΤΙΜΗ ή ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ...
 
Σύγκριση
Εμφάνιση 1 έως 6 (από 7 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1  2  [Επομ. >>] 
  Νέα Προϊόντα Περισσότερα
Banner Δεξί 2